Reduceert galm effectief
1000+ projecten ervaring
Gericht advies

Akoestisch plafond – Sprayplan

Een akoestisch plafond draagt bij aan een rustige omgeving. Galm kan erg storend werken. Denk bijvoorbeeld aan openbare ruimtes waar mensen aan het werk zijn; iedereen moet rustig kunnen telefoneren zonder anderen daarmee lastig te vallen. Het draagt bij aan betere prestaties en een hogere mate van concentratie. AcoustIQ | Warmteplan heeft diverse mogelijkheden voor een akoestisch plafond. Hiermee kunnen we er bijvoorbeeld bij u op kantoor, in horeca, op scholen of in andere gebouwen voor zorgen dat iedereen rustig kan werken, of in rust kan genieten van de omgeving.

Sprayplan akoestisch spuitwerk wit foto Lucas van der Wee


GESPOTEN CELLULOSE

Warmteplan maakt gebruik van 100% natuurlijke en duurzame isolatiematerialen. Wij vinden het milieu erg belangrijk en voeren dit dan ook zeker door in onze werkzaamheden.

Met een Sprayplan akoestisch plafond van AcoustIQ | Warmteplan beheerst u effectief galm in uw ruimte. Hierbij maken wij gebruik van gespoten cellulose. Deze bedekt het plafond volledig met een geluidsabsorberende zachte laag. Zo kunnen wij zorgen voor een minimale nagalmtijd. Gespoten cellulose is een milieuvriendelijk oplossing, breed toepasbaar en uitermate effectief. Doordat er een regelmatige oppervlaktestructuur ontstaat, is het tevens decoratief. U kunt hierbij tevens kiezen uit diverse tinten. Wij adviseren u graag over wat wij voor u kunnen betekenen en zorgen altijd voor een oplossing op maat.

Gespoten cellulose online bestellen

U kunt contact met ons opnemen om een akoestisch plafond te creëren in uw gebouw door te bellen naar 0575-564805, of door het contactformulier rechts in beeld in te vullenWij staan u uiteraard graag ook te woord voor advies en informatie.

 

Referenties

AcoustIQ | Warmteplan voert sinds 1998 Sprayplan akoestische projecten uit. Hieronder treft u enkele van onze recente projecten aan: een modern kantoor, een studiegelegenheid met gebogen plafond, een stijlvolle horeca gelegenheid, een technische school en een innovatief kantoor in een voormalige kerk.

Waarom zou u een goede akoestiek willen?

Vaak wordt bij akoestiek gedacht aan muziek en concertzalen. Echter, iedere ruimte heeft een eigen akoestiek. Akoestiek hangt samen met het weerkaatsen van geluid door de oppervlaktes in een ruimte. Deze geluidsweerkaatsing, oftewel galm, kan kort zijn of zeer lang (denk bijvoorbeeld aan de galm in een kathedraal). De galm bepaalt in sterke mate de ervaring van de mensen die erin verblijven. Het beïnvloed ook de communicatie tussen mensen in deze ruimte. Dat kan een gesprek zijn, een presentatie, een concert, enzovoort. Wij leggen u daarom graag uit waarom een goede akoestiek van groot belang is. Een voorbeeld: U voert een gesprek in een restaurant. Een rumoerige en galmende ruimte zorgt er dan voor dat het focussen op uw gesprekspartner aan de overkant van de eettafel u veel energie kost. Een goede akoestiek zou ervoor zorgen dat u makkelijk communiceert, zonder dat het u veel energie kost. Daarom kiezen ook veel werkgevers voor de oplossingen van AcoustIQ | Warmteplan. Want werknemers die op kantoor veel bellen en overleggen blijven gedurende de dag energieker wanneer de akoestiek goed is. Dit is wetenschappelijk bewezen. Hetzelfde geldt voor studenten in collegezalen en klaslokalen die zich op de leraar focussen, voor gasten die verblijven in een café, sporters in fitnessruimtes, muziekliefhebbers in concertzalen, enzovoort. AcoustIQ | Warmteplan kan u helpen met het verminderen van galm, om zo een optimale akoestiek te krijgen. Personen die daarna in uw ruimte verblijven zullen zich aangenamer voelen. Ze kunnen makkelijk focussen op hetgeen waarvoor ze in uw ruimte zijn. Bekijk ook onze pagina met uitleg over de werking van akoestiek: Wat is akoestiek?

Hoe kunt u de akoestiek verbeteren?

Vroeger werden zachte objecten (zoals stoelen met kussen of tafels met aan de onderkant schuim) of akoestische panelen in de ruimte geplaatst om galm te absorberen. Echter waarom geen oplossing kiezen die geen ruimte in neemt en wel de akoestiek verbetert? In de meeste ruimtes hebben de wanden en de vloer al een functie. Het plafond heeft geen functie, anders dan dat er lampen, leidingen en kabelgoten aan afgehangen worden. Dit betreft een groot oppervlak dat volledig ingezet kan worden om geluid te absorberen. De  AcoustIQ-producten Sprayplan en Acanor zijn precies daarvoor ontwikkeld. Sprayplan en Acanor kunnen direct tegen de ruwe constructie aangebracht worden en vormen een naadloze geluidsabsorberende laag over het gehele oppervlak van uw ruimte. De mate van geluidsabsorptie hangt af van de dikte van de akoestische laag. Voor Acanor is ook een gepatenteerd naadloos systeem ontwikkeld welke aangebracht kan worden op het grid van (al bestaande) systeemplafonds. Sprayplan en Acanor worden ook toegepast  op wanden.

Offerte, advies en/of informatie aanvragen over Sprayplan

Direct advies kunt u telefonisch krijgen op werkdagen tussen 8.30 – 17.00u op tel.nr 0575-564805. Verdere informatie vindt u op deze site en kan u aanvragen via info@warmteplan.nl of gebruik het contactformulier. We horen graag van u!

Winkelmand

De waardering van www.warmteplan.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 38 reviews.