Advies isolatie begane grondvloer

Isoleer uw vloer met isolatie van Warmteplan voor meer woongemak en bespaar tegelijk veel op uw energiekosten. De overdracht van warmte-energie wordt minimaal. Vloeren op de begane grond verschillen nogal van elkaar. Soms is er een kruipruimte of moet er rekening gehouden worden met vocht in de kelderruimte. Laat u daarom vrijblijvend adviseren door ons ervaren team. Hieronder treft u enkele veel voorkomende situaties. 

Bijbehorende producten

GUTEX Thermosafe-wd
7,05 incl. btw42,54 incl. btw /m²
PRO CLIMA SOLITEX MENTO-SERIE
222,78 incl. btw742,61 incl. btw
Isofloc LM cellulose isolatie – zak 12,5 kg
21,48 incl. btw405,93 incl. btw

Voorbeeld 1: Isolatie bestaande balkenvloer

Uw balkenvloer (na-)isoleren kan efficiënt met Isofloc cellulose of Gutex Thermoflex houtvezelplaten. De ruimtes tussen de balken worden volledig opgevuld met isolatie en aan de onderzijde komt indien nodig een constructiebeschermende dampremmende folie. 

Is de begane grondvloer via de kruipruimte of kelder goed bereikbaar? Dan kan uw bestaande vloerbedekking gewoon blijven zitten. De cellulose kan van onderaf ingeblazen worden, en de houtvezelplaten kunnen van onderaf tussen de balken geklemd worden. 

Is de begane grondvloer niet van onderaf bereikbaar? Dan kunt u het volgende voorbeeld bekijken. 

Wat is cellulose isolatie

Vraag gratis persoonlijk advies of een offerte aan

Bijbehorende producten

GUTEX Thermosafe-wd
7,05 incl. btw42,54 incl. btw /m²
PRO CLIMA SOLITEX MENTO-SERIE
222,78 incl. btw742,61 incl. btw
Isofloc LM cellulose isolatie – zak 12,5 kg
21,48 incl. btw405,93 incl. btw

Voorbeeld 2: bestaande balkenvloer van bovenaf isoleren

Uw balkenvloer (na-)isoleren kan efficiënt met Isofloc cellulose of Gutex Thermoflex houtvezelplaten. De ruimtes tussen de balken worden volledig opgevuld met isolatie. Mocht de vloer niet van onderaf bereikbaar zijn dan biedt de volgende werkwijze oplossing:

Alle vloerplanken dienen verwijderd te zijn. Tussen iedere balkenrij wordt met de Pro Clima folie van bovenaf een ‘zak’ gecreëerd. De folie begint dus bovenop de balk en loopt naar de onderzijde van de balk, maakt de oversteek naar de volgende balk, gaat daar weer bovenlangs, etc. Mocht u met Gutex Thermoflex isoleren, dan plaatst u na het aanbrengen van de folie de isolatieplaten tussen de balken (in de ‘foliezak’). Daarna kunnen de vloerplanken weer op de balken. Mocht u een team van Warmteplan de vloer willen laten isoleren met cellulose-isolatie, dan kunnen de vloerplanken direct na het aanbrengen van de folie er weer op, met uitzondering van één vloerplank waardoor het Warmteplan-team de inblaasslang in de holle ruimte tussen folie en vloerplanken kan inbrengen.

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 44 reviews.