De begane grondvloer isoleren

Het isoleren van een begane grondvloer brengt zoveel voordelen met zich mee. Eigenlijk hoort elke begane grondvloer in een woning geïsoleerd te worden. Waarom? U heeft bijna meteen warme voeten als u op de vloer stapt. Maar de belangrijkste reden draait natuurlijk om de kostenbesparing: vloerisolatie scheelt minimaal €200,- op de jaarlijkse energierekening.

Wij van Warmteplan kunnen afhankelijk van de omstandigheden uw begane grondvloer isoleren. Het isolatiemateriaal dat wij aanbieden is duurzaam en van hoge kwaliteit. Kijk rond op onze website en lees meer over de isolatiemogelijkheden. Wenst u persoonlijk advies? Kom dan met ons in contact, onze ervaren medewerkers willen u graag gratis en vrijblijvend adviseren.

Uw begane grondvloer laten isoleren door Warmteplan

  • Dé isolatie specialist
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Officiële dealer
  • Duurzame producten
  • Telefonisch advies: 0575 564805

De warmte binnenhouden

Via de vloer kan er heel wat warmte verloren gaan. Door uw begane grondvloer te isoleren kan het een flinke energiebesparing opleveren.

Er is een groot verschil tussen de wijze waarop de begane grond geïsoleerd dient te worden. Soms is er namelijk sprake van een krappe kruipruimte of er is vocht in de kelderruimte aanwezig. Het is daarom te allen tijde belangrijk om advies in te winnen over hoe u het beste de begane grondvloer kunt isoleren.

Wat zijn de opties en hoe gaan we te werk?

Een begane grondvloer isoleren kan efficiënt met zowel Isofloc cellullose als Gutex Thermoflex. Twee uitstekend werkende isolatiematerialen. Cellulose bestaat uit wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier en Gutex is een houtvezelisolatieplaat. Hoe gaat de vloerisolatie in zijn werk? De ruimtes tussen de balken worden volledig opgevuld met isolatie en aan de onderzijde komt indien nodig een dampopenfolie.

Is de begane grondvloer via de kruipruimte of kelder goed bereikbaar? Dan kan uw bestaande vloerbedekking gewoon blijven zitten. De cellulose kan van onderaf ingeblazen worden, en de houtvezelplaten kunnen van onderaf tussen de balken geklemd worden. Dit is de werkwijze als de begane grondvloer van onderaf te bereiken is.

Bestaande balkenvloer van bovenaf isoleren

Mocht dit niet het geval zijn volgt er een andere oplossing. Namelijk: alle vloerplanken dienen tijdelijk verwijderd te worden. Tussen iedere balkenrij wordt met de Pro Clima folie van bovenaf een ‘zak’ gecreëerd. De folie begint dus bovenop de balk en loopt naar de onderzijde van de balk, maakt de oversteek naar de volgende balk en gaat daar weer bovenlangs.

De Gutex Thermoflex isolatieplaten zijn eenvoudig zelf te plaatsen. Als u de begane grondvloer van bovenaf wilt isoleren plaatst u na het aanbrengen van de folie de isolatieplaten tussen de balken (in de ‘foliezak’). Daarna kunnen de vloerplanken weer op de balken.

Als u ons inschakelt voor de cellulose isolatie kunnen de vloerplanken direct na het aanbrengen van de folie er weer op, met uitzondering van één vloerplank. Die opening is nodig om de inblaasslang in de holle ruimte tussen de folie en vloerplanken kan inbrengen.

Uw huis isoleren

U zal pas echt verschil merken in uw portemonnee als u uw hele huis laat isoleren, van dak tot vloer. Om de verschillende ruimtes in huis te isoleren zijn verschillende methodes benodigd. Op deze pagina leest u hier alles over. Van muren isoleren tot dakisolatie. Daarnaast komt u nog veel meer belangrijke informatie te weten.

De isolatie van uw begane grondvloer

Wilt u graag uw begane grondvloer laten isoleren en wilt u hier informatie over aanvragen? Neem dan contact op met Warmteplan. Ons team van medewerkers staat voor u klaar en geven u graag gratis en vrijblijvend advies.

Neem gerust contact met ons op door ons te bellen of mailen: 0575 564805 / info@warmteplan.nl.

Winkelmand

De waardering van www.warmteplan.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 17 reviews.