Wilt u uw hellend dak isoleren? Wanneer het schuine dak niet geïsoleerd is, kan dit zorgen voor een forse energierekening. Warmte stijgt immers op, waardoor de meeste warmte via het dak verloren gaat. Bovendien zorgt geen isolatie ervoor dat het in de winter erg koud is, en in de zomer beklemmend warm. Door het dak te isoleren, bespaart u kosten en neemt het woongemak toe. Isolatie van Warmteplan is de juiste keuze voor uw woning: een energiebesparende oplossing waarbij gebruik gemaakt wordt van bewezen natuurlijke isolatiematerialen. Bekijk de producten uit ons aanbod of neem contact op voor een antwoord op uw vraag over isolatie van een schuin dak. Hoe kunnen we u verder helpen?
De juiste isolatie zorgt voor een warmer huis en een lagere energierekening. Zie het isoleren van een hellend dak als een warme deken die je over het huis legt. Het isoleren van een hellend dak is niet alleen fijn voor de energierekening, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Heeft u een hoekwoning die u van dakisolatie wilt voorzien? In dat geval kunt u volgens Milieucentraal 420 kuub gas per jaar besparen, wat bij een gasprijs van 1,45 een jaarlijkse besparing van € 600 kan zijn Hoeveel je precies bespaart met het isoleren van een hellend dak, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van de manier waarop de woning verwarmd wordt.
Het isoleren van een hellend dak brengt de volgende voordelen met zich mee:
Het isoleren van een schuindak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kunt u er voor kiezen om het dak van binnenuit te isoleren met bijvoorbeeld steenwol of glaswol. Deze isolatiematerialen zijn op veel plekken te krijgen. Omdat de prijzen stijgen en ecologie steeds belangrijker wordt, gaat men vaker op zoek naar een duurzamer alternatief voor standaard isolatiematerialen. Het is namelijk ook mogelijk om het schuine dak te isoleren met gebruik van cellulose en houtvezel.
De ruimte tussen de balken (gordingen of sporen) van uw dakconstructie is ideaal om te gebruiken voor een isolatielaag. In dit voorbeeld komt over de gordingen een vochtvariabele dampremmende folie waarmee een holle ruimte wordt gecreëerd tussen het dakbeschot en de folie. Deze kan vooraf met Gutex Thermoflex isolatiepaten gevuld worden, of achteraf door de folie heen ingeblazen worden met cellulos of losse houtvezels. Het isolatiemateriaal staat dus in direct contact met het dakbeschot en de balken, en kan veilig vocht opnemen.
Het evenutele opgenomen vocht kan door de vochtvariabele folie weer naar binnen toe uitgewasemd worden. Uw houten constructie blijft zo het beste gevrijwaard van vochtschade, en u heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Mocht er aan de buitenzijde van het dakbeschot geen dampdichte laag zitten (zoals een oude waterkerende folie) dan kan aan de binnenzijde volstaan worden met een OSB-plaat als dampremmende laag. Een folie is dan niet nodig mits de binnenplaat (OSB3-plaat/Durelis VapourBlock/Underlayment/Elka ESB) met een minimale dampdiffusieweerstand (µ) van 80 heeft bij een plaatdikte van 18 mm. Indien de aansluitingen van de binnenplaat luchtdicht wordt afgetaped (bv. Pro Clima TESCON VANA), dan kan de binnenplaat als dampremmer/luchtdichtingslaag worden beschouwd.
Aangezien isoleren veel geld kost, kunt u aanspraak maken op een aantal aantrekkelijke subsidies voor isolatie en andere duurzame maatregelen. De subsidie voor isolatie betreft een vast bedrag per vierkante meter. Isoleert u niet alleen het dak, maar laat u ook een andere duurzame maatregel uitvoeren? In dat geval heeft u recht op extra voordeel. Wanneer u ervoor kiest om bio-based te isoleren met gebruik van de natuurlijke isolatiematerialen van Warmteplan, heeft u recht op de extra aanvullende bio-based ISDE subsidie. U kunt tot wel € 35-, per vierkante meter subsidie ontvangen. Ook de doe-het-zelver kan deze subsidie aanvragen. Meer informatie over subsidies vindt u op de website van Milieucentraal.
Wilt u graag uw hellend dak laten isoleren en wilt u informatie aanvragen over het isoleren van een schuin dak met gebruik van bio-based isolatemateriaal? Dan bent u met uw vraag op de juiste plaats. Wij helpen u graag energie besparen en de kosten te verminderen met behulp van bijvoorbeeld vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie. Betreft alle soorten isolatie in uw woning, van vloer- tot muurisolatie, kunt u bij ons terecht en informatie aanvragen of direct gebruikmaken van onze service.
Neem gerust contact met ons op door ons te bellen of mailen: 0575 564805 / info@warmteplan.nl.
Betaalmethoden
Keurmerken