GALM

OPLOSSINGEN TEGEN GALM

Je herkent het vast wel uit bijvoorbeeld een gymzaal, een trappenhuis, of de parkeergarage: de galm. Het ‘Wie-is-de-koning-van-Wezel?!? ezel-ezel-ezel ….’ effect.

Het is niet voor niets dat voor verblijfsruimtes de nagalmtijd aan een norm (DIN EN 11654: N.R.C. – Noise Reduction Coëfficiënt of αw – gewogen/ gemeten geluidsabsorptiegraad of geluidsabsorptiecoëfficënt) moet voldoen. Een kantoor waar je moet opboksen tegen anderen om jezelf hoorbaar te maken en waar uiterste concentratie is vereist om je gesprekspartner te verstaan is uitputtend, en bevordert daarmee het ziekteverzuim.

Ons wereldwijd unieke biobased spuitpleistersysteem Sprayplan ® is in eigen huis ontwikkeld om voor dergelijke ruimtes; op naadloze, esthetische én milieuvriendelijke wijze; de spraakverstaanbaarheid of akoestiek te verbeteren. De specifieke luchtstroomweerstand is dusdanig geoptimaliseerd dat bij relatief dunne bekledingen, over de frequenties van hoog tot laag, de hoogst haalbare geluidsdemping wordt bereikt.