Over ons

Familiebedrijf gericht op mens- en milieuvriendelijke bouwproducten

Warmteplan B.V. is gevestigd te Brummen (Gld) en is opgericht in 1989. Sinds 2023 wordt het bedrijf aangestuurd door de zoon en dochter van oprichter Dick van der Woude.

Centraal staan bouwoplossingen die gezond zijn voor de mens en een minimale milieu-impact hebben. In het verleden realiseerde Dick dat met de ontwikkeling van warmtevloeren en -muren, later ook middels het biobased isoleren. Doordat Warmteplan een van de eerste bedrijven in Nederland is geweest die zich volledig op duurzaam bouwen richtte, heeft het een uitgebreid netwerk van leveranciers en klanten in deze bouwsector.

Warmteplan heeft uitgebreide kennis van biobased producten, constructies, ontwikkelingen in de markt en kan daarmee architecten, aannemers en particulieren met raad en daad bijstaan. 

Warmteplan is sinds de jaren tachtig van een pionier op het gebied van ecologisch bouwen uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare bouwpartner-in-business voor de gehele bouwkolom. Van een enkele woning tot hele wijken of utiliteitsgebouwen. Warmteplan heeft in 1990 de slogan geïntroduceerd “eerst gebouw, dan techniek”. Nog voor passief bouwen in Nederland een begrip was, bouwde Warmteplan passief-woningen.

Investeer in onderhoudsvrije maatregelen die het energiegebruik minimaliseren en een lange afschrijvingsduur hebben. Denk pas daarná aan energiebesparende installaties. Die hebben namelijk onderhoud nodig, kunnen storen en schrijven 5 x sneller af dan ‘passieve’ maatregelen. Warmteplan werkt volgens de drietrap:

1. energie besparen: energiezuinig bouwen

2. ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en

3. bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Warmteplanners zijn geen doemdenkers. Toch is de zorg voor onze aarde de motor van ons bedrijf. Compromisloos beperkt Warmteplan zich tot producten met een aantoonbaar lage milieubelasting. Wij weten dat het geen toeval is dat juist de onbewerkte producten van moeder aarde, toegepast als bouwmateriaal, goed zijn voor onze gezondheid, ons welbevinden en onze portemonnee.

Warmteplan werkt volgens de drietrap:

1. energie besparen: energiezuinig bouwen

2. ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en

3. bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Het integraal bouwen volgens deze uitgangspunten levert zoveel kwaliteit op dat een bewoner met het optimale comfort minder energie gebruikt.​

Naast de door ons zelf ontwikkelde bouwmaterialen, voeren wij producten van een aantal gerenommeerde en internationaal opererende toeleveranciers, waarmee wij al tientallen jaren intensief samenwerken. Alle door ons geleverde producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en bouwveiligheid.

Warmteplan heeft tientallen nieuwe of ‘exotische’ bouwproducten ontwikkeld en geïntroduceerd. Warmteplan heeft vanaf 1989 tienduizenden woningen voorzien van isolatiematerialen uit papier of hout, honderdduizenden meters akoestisch spuitwerk aangebracht met gerecycled papier, duizenden woningen en gebouwen voorzien van nieuwe stralingsverwarmingssystemen.

Warmteplan investeert in ontwikkeling en kwaliteit, dit wordt ook gereflecteerd in ons team. Goed geschoolde en zorgzame medewerkers zorgen er voor dat orders op tijd verwerkt worden en goede adviezen gegeven worden.

Ecologisch bouwen kan soms duurder zijn dan traditioneel bouwen, maar met Warmteplan investeert u in kwaliteit. U zult elke dag wooncomfort ervaren en op lange termijn zult u merken dat u in de kosten goedkoper uit bent dan met traditioneel bouwen.

Of u nou beslisser bent, een huis wilt ontwerpen of renoveren, energie wilt besparen of wooncomfort zoekt: schroom niet en bel ons. Ons team van goed geschoolde en zorgzame medewerkers staan voor u klaar met hun bron aan kennis en goede adviezen. Uw tevredenheid is ons doel.

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 43 reviews.