Over ons

Familiebedrijf gericht op mens- en milieuvriendelijke bouwproducten

Warmteplan B.V. is gevestigd te Brummen (Gld) en is opgericht in 1989. Sinds 2023 wordt het bedrijf aangestuurd door de zoon en dochter van oprichter Dick van der Woude.

Centraal staan bouwoplossingen die gezond zijn voor de mens en een minimale milieu-impact hebben. In het verleden realiseerde Dick dat met de ontwikkeling van warmtevloeren en -muren, later ook middels het biobased isoleren. Doordat Warmteplan een van de eerste bedrijven in Nederland is geweest die zich volledig op duurzaam bouwen richtte, heeft het een uitgebreid netwerk van leveranciers en klanten in deze bouwsector.

Warmteplan heeft uitgebreide kennis van biobased producten, constructies, ontwikkelingen in de markt en kan daarmee architecten, aannemers en particulieren met raad en daad bijstaan. 

Pionier

Warmteplan is, vanaf de jaren tachtig, van een pionier op het gebied van ecologisch bouwen uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare bouwpartner-in-business voor de gehele bouwkolom. Van een enkele woning tot hele wijken of utiliteitsgebouwen. Warmteplan heeft in 1990 de slogan geïntroduceerd “eerst gebouw, dan techniek”. Nog voor passief bouwen in Nederland een begrip was, bouwde Warmteplan passief-woningen:

Filosofie

Investeer in onderhoudsvrije maatregelen die het energiegebruik minimaliseren en een lange afschrijvingsduur hebben. Denk pas daarná aan energiebesparende installaties. Die hebben namelijk onderhoud nodig, kunnen storen en schrijven 5 x sneller af dan ‘passieve’ maatregelen. Warmteplan werkt volgens de drietrap: 1. energie besparen: energiezuinig bouwen 2. ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en 3. bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De wereld

Warmteplanners zijn geen doemdenkers. Toch is de zorg voor onze aardkloot de motor van ons bedrijf. Compromisloos beperkt Warmteplan zich tot produkten met een aantoonbaar lage milieubelasting. En wij ontdekken dat het geen toeval is dat juist de onbewerkte producten van moeder aarde toegepast als bouwmateriaal goed zijn voor onze gezondheid, voor ons welbevinden en onze portemonnaie.

Besparing

Het integraal bouwen volgens deze uitgangspunten levert zoveel kwaliteit op dat een bewoner door het optimale comfort minder energie gebruikt.​

Eigen producten en partners

Naast de door ons zelf ontwikkelde bouwmaterialen, voeren wij producten van een aantal gerenommeerde en internationaal opererende toeleveranciers, waarmee wij al tientallen jaren intensief samenwerken. Alle door ons geleverde producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en bouwveiligheid.

Ontwikkeling

Warmteplan heeft tientallen nieuwe of ‘exotische’ bouwproducten ontwikkeld en geïntroduceerd. Warmteplan heeft vanaf 1989 tienduizenden woningen voorzien van isolatiematerialen uit papier of hout, honderdduizenden meters akoestisch spuitwerk aangebracht met gerecycled papier, duizenden woningen en gebouwen voorzien van nieuwe stralingsverwarmingssystemen.

Warmteplan team

Warmteplan investeert in ontwikkeling en kwaliteit. Ons team is daarom van zeer hoge kwaliteit. Goed geschoolde en zorgzame medewerkers zorgen er voor dat orders op tijd verwerkt worden en goede adviezen gegeven worden.

Prijzen

Ecologisch bouwen is soms duurder dan traditioneel bouwen, maar Warmteplan-wonen zal daarna elke dag prettiger zijn om in te leven en goedkoper zijn in de kosten dan traditioneel wonen. U investeert in kwaliteit.

Hulp

Bent u beslisser, wil u een huis ontwerpen of renoveren, wil u energie besparen of wilt u comfort; maakt niet uit, schroom niet en bel ons. Uw tevredenheid is ons doel.

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.