Plat dak isoleren

Uw plat dak isoleren? Uw platte dak aan de onderzijde isoleren kan enkel en alleen met vochtbufferende isolatiematerialen, omdat het een kritische constructie betreft voor condensatie. De isolatiematerialen van Warmteplan beschikken over deze vochtbufferende eigenschappen. Voor het isoleren van het dak voert Warmteplan eerst een calculatie uit. Vervolgens komt het vaak voor dat we ervoor kiezen om het dak op de volgende manier te isoleren. Neem contact op!

Plat dak isoleren tussen de balken

Het isoleren van een plat dak tussen de balken is een proces waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen de houten balkenconstructie die het dak draagt. Deze isolatie-oplossing kan de energie-efficiëntie van een gebouw aanzienlijk verbeteren en het hele jaar door helpen bij het handhaven van een aangename binnentemperatuur. Goede isolatie minimaliseert warmteverlies en helpt vochtproblemen te voorkomen. Wilt u ook uw woning verduurzamen? Het is mogelijk om subsidie te krijgen voor de isolatie van uw woning.

Hoe verloopt de isolatie van een plat dak?

Doorgaans bestaat het proces van het isoleren tussen de balken van een plat dak uit de volgende stappen:

1. De huidige staat van het dak bekijken: zijn er lekkages en is het waterafschot goed? Of blijft er veel water op het platte dak staan? Het wordt geadviseerd om dit voor het isoleren op te lossen.
2. Kijken of het dak in de zon staat: zonlicht kan helpen om het dak goed te laten uitdrogen en het niet wordt belemmerd.
3. Controle van de huidige staat van de balken: het is belangrijk om voor de isolatie van het dak de staat van de houten balken te controleren op eventuele beschadigingen of vochtplekken.
4. Plaatsing van dampremmende folie: een dampremmende klimaat folie wordt aangebracht bij het dakbeschot van het plat dak om te voorkomen dat vocht vanuit de woning in de isolatielaag komt. Het folie kan – indien het damptransport van buiten naar binnen gaat – een membraan openzetten waardoor eventueel vocht wat in de constructie komt, alsnog naar binnen kan uitwasemen. Wij gebruiken de Pro Clima Intello Plus dampremmer, die aan de binnenkant van de nieuwe isolatie komt. Wilt u cellulose of houtvezel laten inblazen? Dan wordt de folie geplaatst voordat de ruimte tussen de balken wordt gevuld. Bij de toepassing van houtwolisolatieplaten wordt de folie na de plaatsing van de platen gemonteerd.
5. Installatie van het isolatiemateriaal: plaats het isolatiemateriaal tussen de houten balken en zorg ervoor dat deze gelijkmatig en strak wordt aangebracht of laat uw dak inblazen met cellulose of houtvezels, zonder dat er openingen of kieren zijn

Cellulose-isolatie inblazen

Plat dak laten isoleren?

Welk isolatiemateriaal wordt gebruikt voor plat dak isolatie?

Veelgebruikte isolatiematerialen voor platte daken zijn cellulose, Thermoflex houtvezel, glaswol of steenwol. Bij Warmteplan maken we gebruik van cellulose- of houtvezelisolatie. Cellulose-isolatie is gemaakt van gerecycled papier en karton dat wordt vermalen tot vezels en behandeld met brandvertragende stoffen voor een verbeterde brandveiligheid. Bij Warmteplan blaast een professional de losse cellulosevezels in het dak.

De vezels die in houtvezelisolatie worden gebruikt zijn van loof- of naaldhout gemaakt. Het hout wordt vermalen tot vezels met van nature thermisch isolerende eigenschappen. Het fijne van Gutex Thermoflex Plaat is dat het ook vocht kan reguleren. Verder wordt het beschouwd als een ecologisch verantwoord isolatiemateriaal.

Plat dak laten isoleren door Warmteplan

Veilig uw platte dak van binnenuit of het plafond van de verdiepingsvloer isoleren? Dat kan gewoon! Warmteplan geeft enkel garantie op een vochtveilige constructie nadat wij uw situatie doorgerekend hebben. Wij maken gebruik van cellulose of Gutex houtvezels om te isoleren. Verder houden wij ons ook bezig met dwarsbelatting, folie zetten, gipsplaten zetten en gipsafwerking. Bij ons kunt u rekenen op de volgende voordelen:

– Dé isolatie specialist
– Meer dan 25 jaar ervaring
– Officiële dealer
– Duurzame producten
– Telefonisch advies

Een greep uit onze dak isolatie producten

Vraag persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte aan

Wilt u graag uw plat dak laten isoleren en wilt u hier informatie over aanvragen? Dan bent u met uw vraag op de juiste plek. Wij helpen u graag energie te besparen en de kosten te verminderen met behulp van bijvoorbeeld vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie. Wat betreft alle soorten isolatie in uw woning, van vloer- tot muurisolatie, kunt u bij ons terecht om informatie aan te vragen of direct gebruik te maken van onze service. Zo komen we ook graag deskundig cellulose inblazen. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 564805 of een e-mail te sturen naar info@warmteplan.nl.

Direct contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.