Advies plat dak isoleren

Met de duurzame isolatiematerialen van Warmteplan zijn meerdere oplossingen mogelijk voor de isolatie van uw platte dak. Door de geweldige vochtdynamische eigenschappen van onze biobased materialen kan ook aan de onderzijde uw dak veilig geïsoleerd worden, zonder vochtschade. Hiervoor voert Warmteplan eerst een calculatie uit. Hieronder treft u de meest voorkomende situatie aan. 

1

Pro Clima INTELLO® PLUS

2

Isofloc cellulose isolatie

3

Gutex Thermoflex 180mm

Bijbehorende producten

PRO CLIMA INTELLO PLUS
100,91 incl. btw486,42 incl. btw
GUTEX Thermoflex
4,75 incl. btw31,70 incl. btw / m²
Isofloc LM cellulose isolatie – zak 12,5 kg
17,75 incl. btw350,00 incl. btw

Voorbeeld 1: Bestaand plat dak isoleren tussen de balken

Tussen de bestaande balken en direct onder uw dakbeschot wordt cellulose geblazen of houtwol geplaatst. Daaronder komt de dampremmende vochtdynamische INTELLO-folie, met daarop latten om de folie goed op zijn plek te houden bij het inblazen van de cellulose. Onder deze latten kan eenvoudig een gipsplaat gemonteerd worden welke netjes gestuct kan worden.

Deze manier van isoleren kan enkel veilig gebeuren met biobased isolatiematerialen welke goed met vocht kunnen omgaan: vocht opnemen, vasthouden en later weer afstaan. Aannemers zullen mogelijk aangeven dat deze constructie niet veilig kan zijn, maar zij zijn mogelijk nog niet bekend met de eigenschappen van cellulose- en houtvezelisolatie. Met minerale wol of PIR is deze constructie inderdaad niet mogelijk.

Essentieel in deze constructie is de toepassing van Pro Clima INTELLO folie. Aangezien het onvermijdelijk is dat er vocht in de constructie zal komen, en dit naar boven toe er niet uit kan door de dampdichte bitumenlaag, is er maar één weg voor het vocht om uit de constructie te gaan en dat is terug naar beneden. Dat kan met de INTELLO folie als de omstandigheden correct zijn. Warmteplan zal dit voor u doorrekenen. Warmteplan heeft vele daken op deze wijze geïsoleerd en nooit één vochtschadeklacht gehad. Samen met de fabrikanten zijn uiteraard ook uitvoerige tests voor deze constructie gedaan. 

Mocht u nog verdere informatie willen, neem dan gerust contact met ons op.

Vraag gratis persoonlijk advies of een offerte aan

  • Dé isolatie specialist
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Officiële dealer
  • Duurzame producten
  • Telefonische advies 0575 564805

Winkelmand