Pionier

Warmteplan is, vanaf de jaren tachtig, van een pionier op het gebied van  ecologisch bouwen uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare bouwpartner-in-business voor de gehele bouwkolom. Van een enkele woning tot hele wijken of utiliteitsgebouwen

Warmteplan heeft in 1990 de slogan geïntroduceerd “eerst gebouw, dan techniek”. Nog voor passief bouwen in Nederland een begrip was, bouwde Warmteplan passief-woningen:

Filosofie

Investeer in onderhoudsvrije maatregelen die het energiegebruik minimaliseren en een lange afschrijvingsduur hebben. Denk pas daarná aan energiebesparende installaties. Die hebben namelijk onderhoud nodig, kunnen storen en schrijven 5 x sneller af dan ‘passieve’ maatregelen.

Warmteplan werkt volgens de drietrap: 1 – energie besparen: energiezuinig bouwen 2 – ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en 3 – bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De wereld

Warmteplanners zijn geen doemdenkers. Toch is de zorg voor onze aardkloot de motor van ons bedrijf. Compromisloos beperkt Warmteplan zich tot produkten met een aantoonbaar lage milieubelasting. En wij ontdekken dat het geen toeval is dat juist de onbewerkte producten van moeder aarde toegepast als bouwmateriaal goed zijn voor onze gezondheid, voor ons welbevinden en onze portemonnaie.

Besparing

Het integraal bouwen volgens deze uitgangspunten levert zoveel kwaliteit op dat een bewoner door het optimale comfort minder energie gebruikt.

Eigen producten en partners

Naast de door ons zelf ontwikkelde bouwmaterialen, voeren wij producten van een aantal gerenommeerde en internationaal opererende toeleveranciers, waarmee wij al tientallen jaren intensief samenwerken. Alle door ons geleverde producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en bouwveiligheid.

Ontwikkeling

Warmteplan heeft tientallen nieuwe of ‘exotische’ bouwproducten ontwikkeld en geïntroduceerd. Warmteplan heeft vanaf 1989 tienduizenden woningen voorzien van isolatiematerialen uit papier of hout, honderdduizenden meters akoestisch spuitwerk aangebracht met afgedankt papier, duizenden woningen en gebouwen voorzien van nieuwe stralingsverwarmingssystemen.

Warmteplan team

Warmteplan investeert in ontwikkeling en kwaliteit. Ons team is daarom van relatief zeer hoge kwaliteit. Goed geschoolde en zorgzame medewerkers zorgen er voor dat orders op tijd verwerkt worden en goede adviezen gegeven worden.

Prijzen

Ecologisch bouwen is bij aankoop weliswaar duurder dan traditioneel bouwen, maar Warmteplan-wonen zal daarna elke dag prettiger zijn om in te leven en goedkoper zijn in de kosten dan traditioneel wonen.

Vraag

Ben je beslisser, wil je een huis ontwerpen of renoveren, wil je energie besparen, wil je comfort; maakt niet uit, schroom niet en bel ons. Uw tevredenheid is onze marketing.


Ons Team
Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde medewerkers met passie voor het vak en staan u graag te woord met een gedegen advies.
Zie ons team

Leverancier en verwerker van
Duurzaam isolatiemateriaal voor een gezond binnenklimaat op basis van cellulose en houtvezelisolatie. Wij bieden tevens akoestische oplossingen door middel van akoestisch spuitwerk. U kunt ons ook benaderen voor vlakverwarming en vochtvariabale folies.

100% natuurlijk en duurzaam
 De houtvezel- en cellulose isolatiematerialen zijn biobased isolatiematerialen welke gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen met een hoge bijdrage aan het milieu (CO2-negatief), te hergebruiken en te recyclen.

Gezond en comfortabel
Natuurlijke materialen met hun specifieke eigenschappen als houtvezel- en cellulose isolatie werken comfort verhogend: ’s winters warm, ’s zomers koel, dag en nacht stil en een constante luchtvochtigheid. 

Warm in de winter, koel in de zomer
Houtvezel en cellulose beschikken over een hoge thermische massa om zowel in de winter als in de zomer het comfort in het gebouw aangenaam te houden bij zo weinig mogelijk energieverbruik.

Geluidsbeschermend
Houtvezel en cellulose bieden een zeer goede geluidsisolatie en aangename akoestiek in de ruimte.

Vochtbufferend en -regulerend
Er zijn geen betere producten dan houtvezel en cellulose om met vocht om te gaan in de isolatie zodat dit geen schadelijke gevolgen voor isolatie en constructie heeft. Het is met deze producten goed mogelijk om zonder damprem te werken en een goede vochthuishouding te creëren.