Let op! Tijdens de kerstvakantie is Warmteplan van vr 23 dec t/m vr 6 jan gesloten. In deze periode verwerken wij geen bestellingen en zijn wij niet bereikbaar. Bestellingen geplaatst voor 11:00u op donderdag 22 dec zullen wij die dag nog verzenden (indien voorradig). Daarna pakken we de bestelling weer na de vakantie op. Wij wensen u prettige feestdagen!

Brand - cellulose en houtvezelisolatie

Cellulose en brand

Cellulose heeft brandklasse B. Ondanks dat het materiaal uit gerecycled papier bestaat heeft het dus een zeer goede brandklasse. Het goede brandgedrag van cellulose laat zich verklaren door: 
1. De natuurlijke brandtoeslagstoffen die zijn toegevoegd. Aan cellulose wordt een paar procent brandwerende zouten toegevoegd.
2. De manier waarop geperst papier brandt. Een boek aansteken gaat ook niet eenvoudig, en een houten balk (hout is het bronmateriaal van cellulose) brandt ook heel traag in. De koolstoflaag die aan de buitenzijde ontstaat door verbranding van de celluloselaag werkt als een beschermende laag voor het vuur

Testen hebben aangetoond dat constructies geïsoleerd met cellulose (met een juiste opbouw) veel langer brandveilig blijven dan constructies met glaswol. Een uitgebreide brandtest die Warmteplan samen met de brandweer en houtskeletbouwer Prefab Drogeham heeft gedaan (zie onderstaande foto) had als uitkomst dat het houten huis geïsoleerd met cellulose ruim 3 keer langer overeind bleven dan het huis geïsoleerd met glaswol. Hoe dit kan? Glaswol smelt weg bij hoge temperaturen waardoor de gehele houten constructie bloot komt te liggen voor de vlammen. Een kort introductie filmpje van de test vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=Bl58bbhZDWI

Houtvezelisolatie en brand

Gutex houtvezelisolatie heeft brandklasse D of E, afhankelijk van welk product van Gutex wordt toegepast. Dit kunt u vinden bij de productinformatie. Evenals bij cellulose-isolatie heeft Gutex brandvertragende toeslagstoffen toegediend. Hetzelfde principe van inschroeien van de buitenste laag geldt ook voor houtvezelisolatie. De gevormde koolstoflaag beschermt de achterliggende houtvezels en constructie. De brandklasse van een constructie wordt mede bepaald door de detaillering en opbouw van materialen. Neem contact op met Warmteplan om informatie te krijgen welke opbouwen geadviseerd worden om brandveilig te bouwen. 
brandvergelijk cellulose en glaswol

Winkelmand

De waardering van www.warmteplan.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 28 reviews.