Cellulose en houtvezel zijn natuurlijke, bouwbiologische grondstoffen met uitstekende isolatiewaarden. Deze materialen bieden de unieke combinatie van winterisolatie, zomerkoeling, geluidsisolatie en vochtregulering. Warmteplan BV heeft deze materialen, tezamen met internationale kenniscentra en gerenommeerde internationale producenten, gecombineerd tot complete vloer, dak en gevel concepten. Dit zijn hedendaagse concepten, berustend op vertrouwde natuurlijke principes, incl. winddichting, luchtdichting, koudebrug onderbrekende I-balken, wandverwarming en binnen- en buiten afwerking.
10 belangrijke redenen
Houtvezel- en cellulose-isolatie hebben hoge isolatie waarden. Dat betekent dat houtvezel en cellulose zeer goed isoleren in winter en zomer en daarmee sterk bijdragen aan besparing van energiekosten.
Het is niet alleen belangrijk dat er geïsoleerd wordt om in de winter de warmte binnen te houden en zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Het is minstens zo belangrijk om de zomerse warmte buiten te houden (onder het dak en achter de gevelbekleding kan de temperatuur heel hoog oplopen naar 70 à 80 graden). Het binnendringen van de warmte kan uitgesteld worden (faseverschuiving) tot wel meer dan 12 uur in een goed geïsoleerde constructie met deze isolatiematerialen. Koelen verbruikt zeer veel energie. Relatief gezien meer dan verwarmen in de winter. Houtvezel en cellulose beschikken over een hoge thermische massa om zowel in de winter als in de zomer het comfort in het gebouw aangenaam te houden bij zo weinig mogelijk energieverbruik.
Houtvezel en cellulose bieden een zeer goede geluidsisolatie en aangename akoestiek in de ruimte. Cellulose geeft daarbij de allerbeste waarden. Dus waar geluidisolatie een belangrijke rol speelt heeft cellulose de voorkeur.
Er zijn geen betere producten dan houtvezel en cellulose om met vocht om te gaan in de isolatie zodat dit geen schadelijke gevolgen voor isolatie en constructie heeft. Het is met deze producten goed mogelijk om zonder damprem te werken en een goede vochthuishouding te creëren. Dit is een belangrijk gegeven omdat er altijd een condenspunt ontstaat in de geïsoleerde constructie. Houtvezel en cellulose nemen het vocht als damp op in de vezels (kunstmatige producten doen dit niet) en verspreiden het over het materiaal zodat het gemakkelijk uitademt uit de dampopen constructie. Hierdoor is er dan sprake van een theoretisch dauwpunt die in de praktijk door het materiaal zelf wordt opgelost.
Het plaatmateriaal wordt met een geringe overmaat in de constructie geklemd en cellulose kan ook als vlok onder spanning worden ingeblazen. Door de stabiliteit van het materiaal blijft het de eigen vorm behouden en vult het geheel de ruimte zodat er geen luchtkamers ontstaan. Het materiaal vult alle hoeken en blijft in vorm zonder dat het naast inklemmen ook mechanisch bevestigd moet worden.
Doordat het materiaal in dekens en platen klemmend wordt aangebracht met een goede vulling is er nagenoeg geen afval. Ook kleinere stukken zijn weer goed in de constructie aan te brengen.
Het inblazen van cellulose geschied uiteraard zonder afval.
De platen en dekens zijn eenvoudig met regulier houtbewerkinggereedschap te verwerken en zijn tengevolge van hun vormvastheid snel en eenvoudig aan te brengen.
De cellulosevlokken worden ingeblazen en vullen gemakkelijk en snel alle hoeken en gaten van de te vullen vakken.
De houtvezel- en cellulose-isolatiematerialen zorgen niet alleen voor natuurlijke duurzaamheid, maar zijn ook natuurlijk duurzaam. Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen met een hoge bijdrage aan het milieu (CO2-negatief), te hergebruiken, te recyclen of (onschadelijk) terug te geven aan de natuur (C2C = cradle-to-cradle). De behandeling met zouten maken de isolatiematerialen ook onaantrekkelijk voor ongewenst gedierte, beschermd tegen schimmel bij eventueel vocht (lekkage, opslag e.d.) en zijn brandvertragend.
Natuurlijke materialen met hun specifieke eigenschappen als houtvezel- en cellulose-isolatie werken comfort verhogend: ’s winters warm, ’s zomers koel, dag en nacht stil en een constante luchtvochtigheid.
Comfort is een gevoel, geen techniek.
Meestal is isoleren een eenmalige investering (geen kostenpost!). Met houtvezel en cellulose investeert u in een gezond en comfortabel binnenmilieu én in bewezen bouwfysisch veilige constructie met een zeer lange levensduur.
Betaalmethoden
Keurmerken