Cellulose isolatie - natuurlijk de beste isolatie

In de winter behaaglijk warm, in de zomer extra koel en altijd stil… Warmteplan voorziet sinds 1989 in het professioneel inblazen van de hoogwaardige Isofloc cellulose isolatie op locatie. Uw vraag staat centraal. Indien van toepassing op uw klus kan Warmteplan ook adviezen, producten en uitvoering verzorgen voor de rest van uw constructie: dampremmende folies, beschotplaten en gipsplaten.

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatie is een isolatiemateriaal dat bestaat uit cellulosevlokken die als droge inblaas-isolatie wordt verwerkt in holle constructies (vloer, plafond, dak, holle wand, binnengevel). Het behoudt optimaal de warmte in uw huis en zorgt als beste voor het tegengaan van geluidsoverlast tussen kamers of woonverdiepingen. 

Cellulose heeft een zeer goede isolatiewaarde en beschermt houten constructies optimaal tegen vochtschade en brand. Cellulose is een natuurproduct en zeer milieuvriendelijk.

Voordelen van Isofloc cellulose isolatie inblazen

Warmtebehoud

Isofloc LM heeft een hoge isolatiewaarde (lambda = 0,038 W/mK) en beschermt uw huis in de winter optimaal tegen warmteverlies en in de zomer veel beter dan reguliere isolatiematerialen tegen inkomende hitte.

Geluidsisolatie

Door het relatief hoge soortelijke gewicht en de volledige vulling van holle ruimtes zorgt Isofloc voor een geweldige geluidsdemping. Daarom wordt Isofloc vaak toegepast tussen woonlagen in oudere gebouwen met holle houten vloeren.

Kleine ingreep in uw huis

Doordat Isofloc door geboorde gaten wordt ingeblazen hoeft bij renovaties en na-isolatie niet uw hele bouwconstructie open. Afwerken en klaar. Prijstechnisch daardoor extra interessant!

Milieuvriendelijk

Cellulose is een mens- en milieuvriendelijk product (FSC en NaturePlus gecertificeerd). Geen jeuk bij het aanbrengen en gemaakt uit gerecycled papier. Brand-, schimmel- en ongedierteveilig door toevoeging van natuurlijke zouten.

Snel een vraag stellen

  • Vele tevreden klanten gingen u voor
  • Deskundig advies en vakwerk
  • Duurzame isolatie

Kwaliteiten cellulose isolatie

Cellulose is een plantaardig product en heeft daardoor onderscheidende eigenschappen ten opzichte van isolatiematerialen zoals PIR of minerale wollen. Uiteraard is de milieubelasting lager doordat het 100% gerecycled papier betreft, en voor uw gebouw heeft het ook voordelen. Door de vezelige structuur heeft Isofloc cellulose een sterke thermisch isolerende werking. En niet alleen in het binnenhouden van warmte in de winter: Isofloc onderscheid zich ook van andere isolatiematerialen doordat het als beste in staat is om zomerhitte buiten te houden. 

Voor (oude) houten constructies heeft cellulose een extra voordeel. Cellulose heeft eenzelfde vochtdynamiek als hout. Het kan zeer goed vocht bufferen en beschermt daarmee uw houten constructie tegen condenserend vocht. Isofloc wordt daarom veelvuldig toegepast in oude (monumentale) panden die klaar worden gemaakt voor een gezonde toekomst.

Isofloc wordt met behulp van speciaal ontwikkelde blaasmachines op locatie aangebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van blaasmachines volgens de laatste technische stand van zaken, o.a. voorzien van een elektronisch gestuurde dynamische drukregeling die, ongeacht de constructie, garant staat voor een blijvend goede vulling.

Producteigenschappen Isofloc cellulose isolatie

  • Zeer goede winterisolatie. Isofloc LM isolatiewaarde = 0,038 W/mK. Uw huis blijft aangenaam warm.
  • Onovertroffen koele zomer-isolatie: een 5 tot 20 keer zo hoge warmteaccumulatie als gangbare isolatiematerialen. Uw huis blijft aangenaam koel.
  • Hoogwaardige geluidsisolatie. Nauwelijks meer contactgeluiden via vloer, plafond of muren.
  • Condensvorming, de grootste bouwschadebron, is uitgesloten door de vochtbufferende capaciteiten van cellulose.
  • Dynamisch ademend.
  • Veilig bij brand door de toegevoegde boorzouten.
  • Zeer milieuvriendelijk DuBo nr. 1 (IVAM, IBO).
 

Stappenplan: u wilt uw gebouw of huis isoleren met cellulose isolatie, en dan?

Voor een overzicht van de stappen klikt u hier.

Wat klanten zeggen (geverifieerde reviews):

Chris Veul
Chris Veul
Lees verder
Als bouwkundige en aannemer was ik erg te spreken over de rekenwaardes van isofloc isolatie. Daarnaast is het grote voordeel tegenover traditionele isolatie met glas of steenwol dat de gehele ruimte wordt gevuld met isofloc... [lees meer]
Simeon Karsten
Simeon Karsten
Lees verder
hun communicatie was zeer nauwkeurig en snel en we het maken van een passende afspraak ging heel soepel. In 1 dag hadden ze al onze vloeren en plafonds vol! dit heeft ons heel veel tijd en geld gescheeld. Sindsdien is ons huis heel goed geïsoleerd in zowel temperatuur als geluid. Echt een super investering! ... [lees meer]
Thijs Lindner
Thijs Lindner
Lees verder
Prettig en kundig advies bij de isolatie van mijn zolder! En daarna netjes uitgevoerd.
Previous
Next

Op maat gemaakte offerte aanvragen voor cellulose isolatie op locatie