Luchtdichting houtskeletbouw

Voorkomt warmteverlies

Hoe werkt luchtdichting voor houtskeletbouw? Gebouwen die worden gebouwd met een houten skelet horen volledig luchtdicht gemaakt te worden. Een goede luchtdichting helpt namelijk warmteverlies te voorkomen. Voor advies over luchtdicht bouwen en meer kunt u terecht bij Warmteplan.

Luchtdichting voor houtskeletbouw

In Nederland wordt bij het bouwen van woningen en gebouwen steeds vaker gekozen voor houten constructies. Dat is niet zonder reden, hout als bouwmateriaal biedt vele voordelen: flexibele verwerking, hoogwaardige eigenschappen, natuurlijke vochtbalans, duurzaamheid, lage milieu-impact en circulariteit. De luchtdichtheid speelt een grote rol bij houtskeletbouw, immers het is een goede maat voor de waterdichtheid van de bouwconstructie. Door luchtdicht te bouwen wordt er ingespeeld op:

Een goede luchtdichtheid is alleen haalbaar door een combinatie van maatregelen en aandacht bij de uitvoering.

product-per-bouwdeel

Luchtdichting bij renovatie

Niet alleen bij nieuwbouw is de luchtdichtheid van belang. Ook bij renovatie is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de luchtdichting. Want ook bij het renoveren en uitbreiden van woningen en gebouwen wordt vaker gekozen voor houten constructies. Hierbij is het wel belangrijk dat er vanaf het begin van het renovatieproces rekening wordt gehouden met de luchtdichtheid. Luchtdichting hoort bij nieuwe renovatie houtskeletbouw projecten echt een aandachtspunt te zijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor luchtdichting houtskeletbouw

Luchtdicht bouwen

Als er een houtskelet woning of pand wordt gebouwd, is er specifieke aandacht nodig bij de productie en montage van de elementen voor een goede luchtdichting. Deze maken of breken een goede luchtdichte schil. Bij het bouwen met houtskeletbouw elementen is een goede luchtdichting makkelijk te behalen. Zo is het aftapen en dichten van naden een standaard procedure. In sommige gevallen is goede luchtdichting al te bereiken met specifieke materialen als gespoten pur voor de naden en tape voor de folies aan de ramen.

 

Blowerdoortest

De luchtdichtheid in een ruimte is te meten met een blowerdoortest. Dit is een krachtige ventilator waarmee u de ruimte op onder- of bovendruk zet. De blower meet hoeveel lucht er nodig is om een bepaald drukverschil te krijgen, wat meteen ook aangeeft hoeveel lucht de gebouwschil doorlaat. Wanneer u een nieuwbouw woning laat bouwen zijn er hoge eisen voor energieverbruik. Deze eisen worden samengebracht in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Het energieverbruik moet laag zijn. Dit bereikt u onder andere door een goede isolatiewaarde, een goede luchtdichting en efficiënte terugleverende installaties. De isolatiewaarde, ofwel Rd-waarde, kunt u eenvoudig zelf berekenen met de berekentool op onze website.

Producten voor optimale luchtdichting

In de webshop van Warmteplan bevinden zich verscheidene producten die zorgen voor een optimale luchtdichting bij houtskeletbouw. Denk bijvoorbeeld aan buismanchetten, folies, tapes, kits en toebehoren. Tapes die specifiek voor luchtdichting ontwikkeld zijn, en die tevens correct zijn aangebracht, kunnen een constructie uitstekend luchtdicht maken. De tape beperkt de voeg die gedicht moet worden in breedte en afmeting. Onderstaand volgen enkele voorbeelden van producten voor optimale luchtdichting.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie is een isolatiemateriaal bestaande uit wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier. Het wordt gebruikt om holle ruimtes te isoleren, ook gevels van nieuwbouw houtskeletbouw kunnen ermee geïsoleerd worden.

Pro Clima INTELLO PLUS

Pro Clima INTELLO PLUS is een gewapende dampremmende folie voor optimale luchtdichting bij houtskeletbouw. Door toevoeging van de wapening is deze folie extra sterk. Daarom kan achter de folie cellulose isolatie onder hoge druk worden ingeblazen.

Pro Clima INTELLO

Pro Clima INTELLO is een dampremmende folie voor maximale veiligheid voor uw constructie en optimale luchtdichting bij houtskeletbouw. Het is de beste bescherming tegen vocht, bouwschade en schimmel.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Advies gewenst over luchtdichting voor houtskeletbouw?

Wilt u aan de slag gaan met luchtdicht bouwen? Met de producten van Warmteplan zorgt u voor een optimale luchtdichting bij houtskeletbouw. Meer weten hoe luchtdichting voor houtskeletbouw werkt en wilt u advies inwinnen bij een specialist? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar via 0575 564805, via de chat en via het contactformulier op de website.

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 43 reviews.