Advies isolatie binnenzijde buitenmuur

Warmteplan heeft duurzame oplossingen voor de isolatie van de buitenmuur, geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Hieronder treft u een enkele oplossingen voor isolatie aan de binnenzijde van de buitenmuur. Mocht uw situatie er niet tussen zitten, neem dan gerust contact op. Warmteplan denkt graag met u mee.

Bijbehorende producten

GUTEX Thermoroom
17,93 incl. btw51,57 incl. btw /m²

Voorbeeld 1: Isolatie bestaande muur

Met Gutex Thermoroom isoleert u uw buitenmuur aan de binnenzijde door de hoogwaardige isolatieplaten tegen het bestaande stucwerk of de muurstenen te verlijmen. De plaat kan daarna afgewerkt worden met een nieuwe stuclaag. Een geventileerde spouw tussen muur en isolatie is dus niet nodig. Dit bespaart u ruimte!

Wat is cellulose isolatie

Vraag gratis persoonlijk advies of een offerte aan

Bijbehorende producten

PRO CLIMA INTELLO PLUS
131,38 incl. btw5.299,93 incl. btw
Isofloc LM cellulose isolatie – zak 12,5 kg
21,48 incl. btw405,93 incl. btw
GUTEX Thermoflex
4,91 incl. btw32,60 incl. btw / m²

Voorbeeld 2: Isolatie bestaande muur

De volgende constructie wordt veel toegepast bij renovaties. Aan de binnenzijde van de bestaande buitenmuur (minimaal steens / 21 cm) wordt een stijl- en regelwerk getimmerd. U kunt kiezen dit te vullen met cellulose- of houtvezelisolatie. De isolatie komt direct tegen uw muur! Een geventileerde spouw is in de meeste gevallen (juist) niet nodig. Dit scheelt ruimte.

Hiervoor komt aan de binnenzijde een Pro Clima dampremmende vochtvariabele folie. Deze folie is essentieel: het houdt vocht uit de isolatieconstructie, maar kan vocht dat toch in de constructie komt wel weer eruit laten.

Over de folie komen dwarslatten om de folie bij het inblazen van cellulose op zijn plek te houden, en tevens creëert dit een ideale installatiezone om electraleidingen in weg te werken zonder de dampremmende folie te hoeven perforeren. Hierop kan een afwerking naar wens komen.

Met deze werkwijze heeft u de vrijheid de dikte te kiezen van de constructie. Een dikkere constructie betekent een hogere isolatiewaarde maar ook meer ruimteverlies. 

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 43 reviews.