Stro isolatie is een techniek die al eeuwen wordt gebruikt, maar tegenwoordig een heropleving meemaakt in het gebruik van biobased producten als isolatiemateriaal. Het gebruik van stro als isolatiemateriaal kent meerdere voordelen voor zowel het milieu als de gebruiker. In deze blog vertellen we wat stro isolatie precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is stro isolatie?

Bij stro isolatie worden strovlokken in muren of daken ingeblazen. Stro is een natuurlijk product dat uitstekende eigenschappen heeft voor het gebruik als isolatiemateriaal. Voor het inblazen van isolatie worden regelmatig biobased producten gebruikt zoals stro of miscanthus. Stro als isolatie bestaat uit een mix van verschillende soorten stro en vaak een soort brandvertrager. Zo is het niet alleen isolerend, maar ook brandveilig. Er zijn verschillende fijnheden gemalen stro die kunnen worden ingeblazen. Hoe grover de stro, hoe slechter de zetting. Dat wil zeggen dat de stro isolatie over langere tijd kan inzakken en daardoor minder goed werkt. Bij stro isolatie is het dus van belang dat de stro erg fijn is wanneer deze wordt ingeblazen. Om zetting te voorkomen moet er veel stro worden ingeblazen voor een geperste stro isolatie.

Voordelen van stro isolatie

Stro als isolatie kent een korte keten, waardoor het goed ingezet kan worden als isolatiemateriaal. Verder kent stro isolatie een aantal voordelen die wij graag met u delen:

Nadelen en overwegingen

Hoewel stro isolatie veel voordelen biedt, zijn er ook een aantal overwegingen om in gedachten te houden wanneer u kiest voor stro isolatie. Voor de installatie van stro isolatie is de nodige kennis en ervaring nodig. Wanneer stro isolatie niet goed wordt uitgevoerd, verliest het een deel van de voordelen of kan het zelfs onveilig worden. Contacteer daarom voor stro isolatie een inblaasspecialist, zoals Warmteplan. Door stro isolatie door een specialist te laten uitvoeren geniet u langer van goedwerkende isolatie.

Warmteplan voor uw stro isolatie

Warmteplan is al jaren een specialist in het werken met biobased producten zoals stro isolatie. Wij werken met duurzame en natuurlijke isolatiematerialen van hoge kwaliteit. Hiermee bouwen wij aan een groene toekomst met een minimale milieu-impact. Wij beschikken over uitgebreide kennis van biobased producten, constructies en ontwikkelingen in de markt waarmee wij groene en gezonde bouwoplossingen realiseren. Onze specialisten staan u daarom graag te woord voor advies of hulp.

Neem contact op

Naast stro isolatie kunt u ook bij ons terecht voor cellulose isolatie, dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie. Kortom, wij zijn van alle markten thuis. Vraag daarom vrijblijvend en snel een offerte aan! Heeft u nog vragen over stro isolatie of een van onze andere diensten? Dan kunt u ons ook bereiken door te bellen naar 0575 564805 of mailen naar info@warmteplan.nl. Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.warmteplan.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 44 reviews.